Står helt utanför det som jag mår dåligt av.

Jag mår så jävla bra just nu! Ridningen går bra och solen skiner!
Ett vardagsbyte var precis det jag behövde, komma bort från hålan Varberg och alla tankar o problem som det innefattar. Inne på andra veckan ifrån Varberg och har lite mer än två veckor kvar tills jag ska tillbaka dit igen. Sen är det ungefär 9 veckor till sommarlovet, vilket är perfekt!

Har blivit mycket mer posetiv till ridningen, även om hoppningen fortfarande inte fungerar och går skit har jag ändå fått tillbaka allt det andra. Jag ska klara detta!
Jag vet faktiskt inte vad jag mer ska skriva, förutom att nu är jag riktigt jävla lycklig!

Livet leker!

Vad finns det att skriva egentligen? Livet är bra just nu! Saknar inte SRG för fem öre, bara några av mina underbara tjejer. Gååår super bra här nere i Onsala och denna veckan har jag ridit Tintin och Holly. Och gud vad nöjd jag var med Tintin efter ridpasset! Hade gått och surat hela dagen över att behöva rida han, så går han klockrent! Krävdes dock sporrar, spö och en graman för det men känslan var underbar! Nej dagarna flyter på och vädret har varit helt underbart, iallfall idag, så sjukt skönt att slippa sitta i bakom en skolbänk.

Återkommer när jag faktiskt har något att skriva, nu blir det att duscha och dra ut på äventyr! Pusspåer!


AMEN VAFAN?!! hahaha!


Finbesök utav ingen mindre än..

Skogen och hennes ponny Yana! Dem blev erbjudna på både chips och morötter,
vilket både yana och lilla skogen uppskattade! Puss på er! ♥

Cause im just a teeanage stupid baby.

Jadu, hur ska man beskriva denna dagen h aha? Jag tänkte ta efter Big brothers roligheter och köra ett mini prank på min älskade Linnea förut! Bar ut alla hennes saker ur sadelkammaren, utom sadlarna, vilket var en hel del. Och gömde allting i stallet på fina ställen. Men självklart skulle det förstoras upp hehe. Men det löste sig tillslut, så det enda som återstår är en rätt så grinig stallchef, as usual.
Sen har vi inte gjort så mycket, fick tillbaka mitt hästteori prov som låg på VG. Fick även tillbaka ridproven från hoppningen och dressyren. Dressyren var jag faktiskt nöjd med! Hoppningen, ja vad kan man säga? Inte min starka sida hehe. Ok- på koncentration och kontroll, No shit? De kom som en nyhet haha! Fick även som kommentar "Tuff ryttare som gillar utmaningar men behöve mer tid och rutin i sadeln".

Ikväll blir det till att städa, diska, tvätta och packa. En del är gjort men har en hel del kvar. Usch och fy! Färgade håret förut också, så nu ser det fräsch ut igen, asgött! Min söta Emelie sover här inatt igen och vi har även bakat äpplepaj, eller ah, Micaela har bakat och vi äter. Hehehe!
Här är pappret från dressyren, ja, det kunde gått bättre men å andra sidan, är jag ändå nöjd.
Kan faktiskt inte hålla med på vissa av punkterna, tex. det om stigbygeln längre ut på foten, mina stövlar är väldigt små där fram och även förstora, vilket gör att hade jag haft dem längre ut hade jag haft dem på tårna typ! Den diskussionen hade jag och Emelie senast igår när jag red Holger. Sen att jag ska få honom att jobba lugnare i takten utan att gå saktare, kan lova att jobbar jag han lugnare än vad jag redan gör så kan jag lika väl ta en liten powernap i sadeln. Han går lugnare än vad nästan alla andra hästar i ridhuset går!
Read and enjoy bitches!


Ibland så...

Tråkigt när folk har enorm brist på humor alltså! Tänkte vara lite rolig förut och ljusa upp den här tråkiga gråa vardagen med ett litet skämt! Men nej, här på srg har vi absolut ingen humor överhuvudtaget.

Åh, vad jag inte pallar denna skolan vissa dagar! Orka göra en fågel utav en fjäder.


Ridpass Holger

Red Emelies unghäst Holger förut, lille valpen. Red ute i pad docken och gud så mysigt det var!
Holger är väldigt, väldigt "grön" och har dessutom varit skadad i en månad nu, idag var första dagen han travades och även första gången jag satt på han. Det gick ju inte super bra, men han är ingen lätt häst heller eftersom han har absolut ingen balans och lätt glider ut från spåret. Han har inte heller riktigt lärt sig det här med skänklar osv. så styrandet gick inte super heller. Men stundvis, kändes det faktiskt bra. När han sänkte huvudet och gick rakt. Men lika fort som man hann blinka så var han uppe med huvudet i värdret och tappade balansen, vilket resulterade i att vi föll ut.
Men jag fick ändå dendär känslan av att rida är det bästa jag vet. Som jag inte fått på vääldigt länge. Det var så mysigt! Så Emelie, tack för att jag fick låna din häst idag! Du totalt äger!
Även fast du ligger i min soffa och snarkar irriterande högt just nu.
Här har vi dem, Holger och Emelie!♥


Framtiden erbjuder nåt finare

Har haft fullt upp det senaste så har inte blivit speciellt mycket bloggande, som ni kanske märkt? Iallfall så har jag varit nere på Ínomhus Sm i Flyinge hela helgen och var rätt trött efter det om man säger så. Men kul var det iallfall. Det är så mycket som ska göras hela tiden så man hinner sällan tänka på annat, vilket var exakt det jag behövde efter förra veckans hoppträning som totalt sänkte mig.

Åkte ner till varberg i tisdags morse och som vanligt var det hoppträning på tisdagar men jag valde att stå på marken, inte för att jag är rädd för att åka av eller hopprädd. Utan för att jag inte vet vad jag ska förändra till det bättre så det faktiskt fungerar, och tränarna är inte till stor hjälp! Hopptränaren föreslog att jag byter häst, men det tänker jag då inte göra! Det är ingen lösning på mitt problem utan jag flyr undan felet, vilket är att jag inte är duktig nog ännu. Så efter praktiken och påsklovet tänker jag köra igång igen och förhoppningsvis kommer det gå bättre. Funkar det inte tillslut, ja då har jag iallfall försökt.
Jag och Madde drog även in till kungsmässan en stund efter skolan, var så himla fint väder! Gick runt och hade det trevligt och shoppade lite. Så otroligt skönt att få komma ut lite! Efteråt drog hon hem till frillesås för att spendera natten där och jag åkte till varberg och sov hos Clara & Linnea.

Hur det än känns här i mörkret får jag inte blicka ner nu
Och jag måste tro på framtiden
För jag vet att efter regnet kommer solens strålar fram
Och jag vet att allt blir bra igen


Allt som är bra med mig, har jag förmågan att glömma bort.

Hade ingen större lust att blogga igår, hoppträningen gick riktigt, riktigt dåligt igår.. och det är bara mitt fel!
Blir så irriterad, här sitter jag med en grymt fin häst men som jag inte klarar av. Åkte av två gånger igår under träningen och sista gången hoppade jag inte ens upp efteråt, förstår inte vad jag sysslar med alltså. Men Conquest förtjänar någon som kan rida han rätt, iallfall hoppa honom rätt. I dressyren har det aldrig varit några problem, men bara massvis med problem i hoppningen.

Första gången jag åkte av kom vi på en kombination med "titthinder" och jag vet att Conquest är väldigt tittig och mesar sig, ändå hade jag inte tillräckligt med skänkel på till B hindret och han typ stannar, tittar, sen kaninskuttar och jag flyger och landar på huvudet i följd av en vacker kullebyta.

Andra gången var precis efter jag hoppade upp igen. Jag hoppade kombinationerna flera gånger på rad och skulle sen komma in på ett hinder som låg på volten,  man kunde svänga vänster eller höger efter hindret, och jag hade inte bestämt mig helt för vilket håll vi ska åt, inte i tid iallfall, vilket resulterade i att min häst sprang åt vänster efter hindret och jag flög åt höger. Även där ligger felet på mig, hade jag bestämt mig, styrt i tid och haft blicken rätt hade det aldrig blivit så.

Mårten, våran hopptränare, ville att jag skulle hoppa upp igen och försöka, men efter två stora misstag, som enbart var mina, så hade jag faktiskt inte lust, hur dumt det än låter. Det är bara så.. pinsamt typ? Jag vet inte hur jag ska förklara det. Små fjutt hinder och jag ramlar av? Inte en, utan två gånger.

Jag, och resten utav min klass, klagar jämt och ständigt på hur kass våran tränare är och blablabla.. Han höjer inte hindrena mer än 1m max osv. Men jag börjar faktiskt förstå honom, jag klarar inte av det. Klarar jag inte av små fjutt hinder på 70-80 så ska jag defentivit inte få hoppa högre än det heller. Det är markarbetet vi måste kunna, hoppa 140 och sitta kvar, ja de kan väl dem flesta, men att göra det på rätt sätt kan däremot inte alla.

Så, då står det emellan, att byta häst för tredje gången (återigen, vad sysslar jag med?), eller verkligen tänka över vad jag håller på med, för såhär kan jag inte fortsätta.
Mitt självförtroende är så långt ner på botten som det kan vara.

 

Dressyrträning 5 mars

Idag hade vi en ganska annorlunda dressyrträning, vi red efter "utbildningskalan". Vi hade två lärare som stod och ropade ut vad vi skulle göra och vi fick bara göra det som dem sa tex. volta, rida tvärs igenom, serpentinbågar osv. Dem stod med protokoll och förde in hur vi inverkade på hästen, våran sits osv.
Det kändes bra, red dock i hoppsadeln eftersom dressyr sadeln var upptagen så där blev det väl lite minus på sitsen kanske. Inte det lättaste att sitta ner i arbetstrav i hans hoppsadel, det kan jag lova. Men förövrigt så är jag nöjd, han stretade emot rätt mycket, men så mjuknar han och så fortsätter det. Så det är en ständig kamp kan man säga haha. Men han är ju inte helt igång ännu, då han varit skadad,
så förhoppningsvis blir det bättre :)

Beskrivning Conquest

Här kommer även en fin beskrivning om min skolhäst, Conquest, som jag ridit sen årskiftet.
Conquest är en valack född 27 maj -01 och är ca. 1,72 mkh.
Han är e: Cortez 169 ue: Maraton. Utbildad tom. LA/MSV Dressyr/Hopp.
En väldigt speciell fin häst som står ut i mängden, riktigt ögongodis att titta på. Brukar dumma sig vid uteritter och kan även vara lite tittig i hoppning, i dressyren funkar han jätte bra. Han har sadeltvång och vissa dagar märker man av det mer än andra, men allt det här gör han till den speciella individ han faktiskt är ♥
Hoppas på att få rida han sålänge som möjligt och kanske starta någon liten tävling, men får se hur det går,
just nu nöjer jag mig med det jag har, en fantastisk häst att träna!



Hur ska detta gå??

Hej på er! Jag heter Malin Backlund och är snart sjutton år.
Går på Sveriges Ridgymnasium i Varberg med mina helgalna vänner,
som denna bloggen antagligen lär handla mest om.
Tre helgalna år nedskrivna i ord, kan det bli bättre?

Bor i det såkallade "Skräckhuset" några meter ifrån kvarnagårdens ridcenter.
Här bor jag tillsammans med två vänner, Madde & Micaela som går i min klass.
Det var la allt?



RSS 2.0