Utvärdering; Dressyr för Kajsa Boström

Idag blev det dressyrträning för Kajsa Boström på Samorine. Samorine är skolans körhäst men är väldigt fin för att vara körhäst dock.

Vi jobbade mycket i trav på volter osv. Red mycket skänkelvikningar i trav och öppnor i trav och galopp.
I traven hade vi ett fint grundtempo och hon lyssnade väldigt mycket när jag reglerade henne. Skänkelvikningarna blev bättre efter ett par gånger, i början stack hon undan och fick ingen riktig framåtbjudning men det blev mycket bättre efter en stund. Gjorde ett par halvhalter som Kajsa sa till mig och då blev det riktigt bra! Öppnorna i trav kändes lite sådär, men fick mycket hjälp och tips vilket var skönt. Galoppen var jag inte alls nöjd med. Hon är väldigt vinglig och väldigt svår att få fram för skänkeln men ändå bibehålla en bra rytm. Kändes som hon emellanåt stack iväg med mig och så fort jag försökte korta upp henne saktade hon av eller stretade emot. Så ska verkligen försöka ta med mig utav det här och jobba mycket med galoppen på henne och hitta framåtbjudningen men samtidigt kunna korta upp henne så hon jobbar på bra utan att hon saktar av.
Jag är faktiskt väldigt nöjd! Kajsa är väldigt ärlig och är det något hon inte tycker om så säger hon till direkt, med andra ord hon är öppen och rak och det är exakt så jag vill ha det. Hon gav mig mycket kritik och tips som jag verkligen tog åt mig utav och lyssnade på.
Efter skolan red jag Riola i paddocken. Var ingen bra dag för oss! Kändes riktigt dåligt och fick ingen struktur på passet över huvudtaget. Riola är en väldigt speciell häst som i dressyren verkligen kräver sin ryttare och idag var både hon och jag för trötta för att ens försöka komma överens. Nya tag till nästa gång helt enkelt!

Beslutångest

Vissa dagar bara avskyr jag min skola, så extremt mycket.
Hade jag fått välja gymnasium nu, hade jag aldrig ens funderat på att välja Srg.
Dem överdriver sjukt mycket med att denna skolan är så jävla bra och allt, men inte fan är den det.
Lärarna är sura bitterfittor som trycker ner ens självförtroende men som inte ens är mycket bättre själva.
Det är ingen planering eller kommunikation överhuvudtaget.
En riktig jävla B-skola!
Funderar på att sluta till sommaren, men pallar man verkligen börja nytt gymnasium och behöva gå om?
Då har liksom detta året varit bortslängt. Hade kunnat jobba och leva gott eller bara legat hemma och chillat med vänner. Ååååh beslutsångest så det står härliga till.

Beställt en ny skönhet!

Hoppas den kommer innan mina föräldrar åker till spanien på lördag, annars måste jag vänta två veckor tills dem kmr hem.. Letade egentligen efter en Kingsland väst, men dem snygga ligger på runt 1500kr och palla betala det för en helt vanlig väst med ett märke som det står KL på liksom.
Denna är både snygg och var inte allt för dyr! :)


Åååååååh!

En sak säger jag bara, flytta aldrig hemifrån! Förra våren gick jag ner 19 kg totalt, gissa hur mycket av det jag gått upp? Jo, 10 kg! Blir så trött.. Har fått sämsta matvanorna någonsin, så nu jävlar, nu ska jag fan bli nyttig.
Imorgon börjar det, inget mer godis! Jag har klarat det innan, så jag ska klara det nu med! Och med tanke på att jag faktiskt rör mig väldigt mycket i stallet oså så lär det förhoppningsvis göra susen!

Bilden är tagen i slutet av maj 2011. Där såg jag fan smal ut, checka in låren liksom!



Och nu, för cirka en månad sen. Snacka om skillnad!


Ensam bland tusen.

Ibland går saker mig på nerverna så otroligt mycket och mitt humör är som en jojjo. Jag kan vara hur peppad som helst, glad och full med energi sen bara på en sekund faller det och och stupar i marken. Jag är en känslomänniska. Ni vet en sån som känner saker väldigt lätt, som tar lätt på saker, som berörs lätt av saker.

Vissa dagar känns allt bara så jävla meningslöst. Jag vill inte vara kvar här, jag vill inte till härryda och jag vill inte heller till Varberg. Jag vill bara ut och åka, långt åt helvete här ifrån, helt jävla ensam.

Jag är trött på att tas i andra hand och jag är så jävla trött på att man tar mig förgivet.

Jag skulle vara lycklig och levande,se världen framför mig som början på något bra, ta vara på alla möjligheter jag får. Jag skulle le, känna lättnad och uppmärksamhet, ge världen mitt perspektiv på livet. Jag skulle skratta, miljoner skratt som skulle fylla hela min kropp med värme. Jag skulle trott på mig själv och aldrig blickat bakåt igen.

Men hela kroppen är tom, jag skakar och det känns som jag inte kan andas. Tiden står still och det finns inget att skratta åt. Det finns inga möjligheter, bara ett svart hål rakt ner i ett mörkt hav. Lättnaden jag skulle känna är istället en klump i magen, den blir större för varje dag, drar mig ner mer och mer. Det finns ingen uppmärksamhet, för jag isolerar mig från världen. Jag tror inte på mig själv för det förgångna är ständigt i mitt bakhuvud. Jag är tom. Ensam.



Vila i frid!

Igår lämnade en gammal skolkamrat till mig våran värld. Helt sjukt. Så ung och så himla mycket kvar att ge, men gud tar dem bästa först helt enkelt. Kan inte påstå att jag kände dig allt för väl men du var en underbar kille som satte ett leende på läpparna vart du än gick. Det minsta jag kan göra är att visa respekt för dina nära och kära Gabriel Lopez! Vila i frid!

Man ska vara glad för varje morgon man vaknar och varje kväll man går och lägger sig, för livet är kort och kan ta slut närsomhelst. Det här får en verkligen att tänka på hur fort saker och ting kan förändras och nå sitt slut.
Livet är som en hinderbana, upp och ner. Så ta vara på dina kära och var tacksam för allt du har, för man vet aldrig vad morgondagen har att bjuda på...





Vår & Sommar 2011!

Man borde tro att allting blir så himla mycket bättre när sommaren är påväg och våren nästan är här.
Men inte det nej! Så många minnen som kommer tillbaka och alla tankarna på de människor jag förlorat.
Vad hände? Visst att jag har sabbat mycket, men jag är inte heller långsint. Gamla tjejgänget och alla heltokiga fester, vad gick snett? Och alla andra, som jag inte tänker ta upp här. Mitt liv har förändrats enormt på ett år och året 2011 är helt oförglömligt! Både på gott och ont. Men jag hade inte heller gjort något ogjort, så det är väl bara att se fram emot detta året och försöka göra det bättre. Hur det nu ska gå...?

Bjuder på några få utvalda bilder ifrån sommaren 2011.

Dem säger att Frullen är dagens viktigaste måltid, och det tackar vi inte nej till!











RSS 2.0